NEDEN SU YALITIM ?
Su Yalıtımı
Yapıların uzun süreçte konforlu ve dayanıklı kalabilmesi eskimemesi için; iç, dış, temel ve çatılarından su almasını önlemek için yapılan uygulamaya “su yalıtımı” denir. Yağmur, kar, çiğ, dolu, yer altı suları, bina içi kullanma suları (mutfak, banyo, tuvalet gibi ıslak zeminlerdeki su kaçakları), yapının bulunduğu zemindeki basınçlı veya basınçsız yeraltı suları nedeniyle binalar suya maruz kalmaktadır.
Her türlü yapının dayanıklılığını ve ömrünü tehdit eden en önemli tehlikelerin başında su gelmektedir. Çevreden binalara sızan sular, yapıların gövde ve taşıyıcı kısımlarındaki donatıları elemanlarını korozyona uğratarak yük taşıma kapasitesinin düşmesine sebep olur. Binaların ana taşıyıcılarında bozulmalara yol açarak, en ufak bir yer hareketinde ve depremde binalarda çatlak ve kırılmaların oluşmasına neden olur. Bunun yanında binaların su alması, zararlı küf, mantar, kararma, çiçeklenme ve diğer organik maddelerin oluşmasına yol açarak yapıyı ve insan sağlığını tehdit eder duruma gelmektedir.
SU YALITIMI NEDEN YAPILMALIDIR?
Su Yalıtımı Binaları Korur
Suyun binalarda yarattığı hasar; özellikle deprem tehdidinin bulunduğu bölgelerde can ve mal güvenliği açısından en önemli tehlikelerden biridir. Herhangi bir yoldan yapı donatısına sızan su, donma ve ısınma veya kimyasal tepkimelere girerek bina donatısında korozyon(aşınmaya) neden olmaktadır. Donatının aşınmaya uğraması ile dayanım gücü zayıflayacak ve binanın ömrünü olumsuz yönde etkileyecektir.
Sürme su izolasyonu
Geomembran su yalıtım uygulamaları
negatif yönden gelen su izolasyonları (bodrum,temel,asansör kuyusu, otopark izolasyonu)
Su yalıtımında enjeksiyon sistemleri (jel ve poliüretan,epoxy,çatlak,derz,boşluk,dilatasyon enjeksiyonları)
Dam izolasyonları
Çatı izolasyonları
Temel izolasyonları
Bodrum izolasyonları
Isı izolasyonları
Ses izolasyonları hakkında detaylı bilgi ve iletişim için www.santasizolasyon.com
20 yıllık tecrübeyle.