İzmir Nöroterapi Merkezi

Dikkat Eksikliği Terapisi · 6 yıldır üye
İzmir Karşıyaka
BAŞLA

Müşterilerinin Yorumları

Yorumları görmek için teklif alın.

Güvenlik Kontrolleri

Geçerli Cep Telefonu
Geçerli Email Address
Neurofeedback Nedir, Ne İçin Kullanılır?

Neurofeedback, beyin dalgaları düzensizliklerinde uygulanan bir öğrenme yöntemidir. Geribildirim yaparak beyin dalgalarını düzenleyen bir eğitimidir.

Neurofeedback, beyin dalgalarının bilgisayar ortamına aktarılarak düzensiz çalışan kısımlarının tespit edilmesine dayanan bir beyin eğitimi yöntemidir. Bir öğrenme stratejisidir. “Sinir geribildirimi”, “nörolojik geribildirim” olarak da tanımlanır. İnsan beynindeki elektrik akımlarının değiştirilebildiğinin kanıtlanmasının ardından Neurofeedback yöntemi kullanılarak beyne ürettiği elektrik akımını değiştirmek öğretilir. Bu eğitim sırasında beyin koşullanır ve operant (edimsel) koşullanma ile klasik koşullanmayı tekrar öğrenir. İnsanlar çocukluktan itibaren öğrendiklerini operant ve koşullanma yöntemleri ile beyne kayıtlar. Bu kayıtlamalar bazen istediğimiz gibi gitmeyebilir. Neurofeedback ile bu doğru gitmeyen kısımlar tespit edilir ve tekrar yeni kayıtlama ile beynin düzenli çalışması öğretilir.

Başka bir deyişle Neurofeedback yöntemi ile beyindeki düzensiz bağlantılar tespit edilir. Görsel ve işitsel uyarıcılarla beyin dalgalarının düzenli hale gelmesi sağlanır. Aynı zamanda oyun teknolojisi ile kişiye özel terapi sunan bir geribildirim yöntemidir. Beynin adaptasyon yeteneğini kullanır. Hastalığı yok etme amacıyla değil hastalığın yol açtığı olağandışı durumları ortadan kaldırmayı hedefler.

Neurofeedback’in genel olarak kullanıldığı başlıca sorunlar şunlardır;




Dikkat bozukluğu

Motivasyon eksikliği

Sınav kaygısı ve ders başarısızlıkları

Öğrenme becerisi geliştirme

Zihinsel ve zeka performans artırma

Yeme düzensizlikleri ve obezite

Uyku problemleri, uyurgezerlik

Migren ve baş ağrısı sorunları

İsteksizlik, uyuşukluk, hırçınlık

Hiperaktivite, otizm

Obsesif kompülsüf bozuklukları

Ergenlik sorunları

Depresyon, stres ve davranış bozuklukları

Epilepsi nöbetleri

Unutkanlık, panik atak ve kaygılar

Uyuşturucu ve madde bağ
Teklif al >
4 Dikkat Eksikliği Terapisi Fiyat Teklifi Al