4 yıllık lisans eğitimimi Dumlupınar Üniversitesi Sosyoloji alanında tamamladım. Marmara üniversitesinden pedagojik formasyon eğitimi de alarak öğretmenliğe adım attım. Çeşitli seminerlere katılarak öğrenci mentörlüğü, motivasyon, sınav kaygısı, düşünme becerilerini geliştirme eğitimi, öğrenme ortamında sosyal duyusal becerileri geliştirme eğitimi vb. eğitimlere katılarak mesleğimde kendime katkılar sağladım. 3.5 yıldır özel okul ve kurslarda Rehber Öğretmenlik yapmaktayım. Öğrencilere mentörlük yapmakta ve ders çalışma disiplinini oturtmaları konusunda çalışmalara devam etmekteyim.
Kimler Öğrenci Koçluğuna İhtiyaç Duyar?
Sınavlara hazırlanan, kendisini stres altında hisseden öğrenciler,
Sınav esnasında çok heyecanlanarak bildiklerini unutan öğrenciler,
Sınavlardan korkan öğrenciler,
Ders çalışma esnasında zihnini derse odaklanmada zorlanan öğrenciler,
Ders çalışma yöntemini bilmeyen öğrenciler,
Ders çalışmayı erteleyen öğrenciler,
Çalıştıkları dersi hafızalarında tutamayan öğrenciler,
Özgüven sorunu yaşayan öğrenciler
Başarısız olacağından korkan öğrenciler,
Gelecekte hangi mesleğin kendine uygun olduğunu tespit edememiş öğrenciler.
Koçluk bir kişinin gelişimine, değişimine katkıda bulunma ve farklı bir duruma taşımaktır.
Bu, iki taraflı bir ilişkidir. Koçluk olan kişi potansiyelini maksimum düzeye çıkarıp hedeflerine varmasına yardımcı olmak hedefiyle, her iki taraf da bilgi ve deneyim paylaşımında bulunurlar.
Koçluk, birey ve kurum için doğru olabilecek seçenekleri sunan, yanlış olduğunu düşündüğü konularda fikir belirten, fakat son kararı kişiye bırakan bir kolaylaştırıcı, bir rehberlik yapılır. Kısaca koçluk, potansiyeli maksimize etmektir.
Koçluk karşılıklı anlaşmaya dayalı bir şey olduğu için, her durumda geçerli değildir. Şu aşağıdaki durumlar daha doğrudan yönetimsel müdahale gerektirir